Utveckling eller avveckling?

Skrivet av tony

Publicerat 29/05/2020

Utveckling eller avveckling?

Även om det känns som att mycket avvecklas i dessa tider är vi faktiskt mitt i en tid under utveckling. När Coronan paralyserade tillvaron för oss i mars gick tankarna ungefär så här: ”åh, va skönt när det här är över, så vi får komma tillbaka till hur det var förr”. Nu inser vi att vi inte kommer komma tillbaka till ”hur det var förr”. Tittar vi tillbaka ett par månader har mycket hänt och vi har en ny position, en ny tillvaro som är här och nu.

Fortfarande är vi mitt i Corona-kaoset, men ändå har en ny tillvaro etablerat sig, på ett annat sätt än vad det var innan Corona. På något vis börjar vi sakteliga acklimatisera oss med vårt ”nya levnadssätt”. Vi arbetar för fullt för att anpassa och utveckla oss sida vid sida med händelserna runt Coronan – och ibland blir det så självklart att vi till och med glömmer Corona för en liten stund.

Varje dag ställer vi oss frågan vad vi kan utveckla och arbeta mera med? För att ha en annan, bättre position den dag vi kan blicka tillbaka på Corona och inte längre stå mitt i den.

Ett exempel på utveckling och efterfrågan är ett av våra erbjudanden (Lab- och Studiomedlemskap) där vi nu på riktigt ser styrkan med coworking i en business community. (Detta understryks av artikeln i DI den 27 maj, med rubriken ”Flexibilteten i fokus” – läs den om du kan.) Våra medlemmar behöver inte sova dåligt på nätterna på grund av ett flerårigt hyreskontrakt.

Hos oss kan man planera kortsiktigt och ändå ha tillgång till arbetsplats, reception, städning, kaffe, skrivare, konferensrum, wifi, larm och annat man inte vill lägga onödig tid och pengar på i dessa tider. Lika lätt som det är att avsluta sitt medlemskap är det sedan lika lätt att påbörja igen. Bra för våra medlemmar och bra för oss. Coworking ligger verkligen rätt i tiden.

Ett annat exempel på utveckling som vi arbetar mycket med är konferenser. Här är en större nöt att knäcka då konferensandet i sig kräver samvaro och gemenskap vilket går stick i stäv med hur vi ska minska spridningen av Corona. Men vi ger oss inte för det. Vi tar små steg framåt och en sak vi gjort är vår filmstudio. I studion har flera live-sända produktioner gjorts. Konferensen blir kanske inte som vanligt, men det ger ändå möjlighet till tvåvägskommunikation i realtid med deltagarna. Vill du veta mer om studion kan du ringa 019-18 40 43 eller maila här »

Ett sista exempel på utveckling är att vi omdisponerar utrymmen i våra konferenslokaler så länge Corona-restriktionerna pågår. För den som har behov av att byta miljö ett tag, exempelvis från hemmakontoret. Då kan man hyra en plats, löpande en vecka i taget för endast 595 kr per vecka. Givetvis får man som alla andra tillgång och del av reception, städning, kaffe, skrivare, konferensrum, parkering, wifi, larm, gemenskap och kanske nya kontakter.

Så ser vi från den utgångspunkt vi har idag har nog ett och annat hänt när vi tittar tillbaka om ett par månader igen. Det är bara att konstatera – vi är under ständig utveckling.

Har du frågor eller synpunkter är det bara att kontakt mig direkt, här finns kanalerna för det »

Tony Oscarsson, grundare av myOffice

Vi är Örebros största business community och erbjuder bland annat flexibla kontorslösningar, konferensrum och evenemang samt föreläsningar.

Du kanske också gillar…

Share This

Dela artikeln!

Dela med dina vänner!