Om myOffice

Här kan du ta del av myOffice historia och visioner!

myOffice är ett hus fullt med möjligheter. Vi är Örebros största business community och erbjuder bland annat flexibla kontorslösningar, konferensrum och evenemang samt föreläsningar.

Visste du att myOffice huset är format som en rubikskub? Här får du svar på det mesta!

Här kan du ladda ner en broschyr om myOffice!

Ett hus, 1000 möjligheter!

Se vår nya konceptfilm

Storyn om myOffice, ett grundmurat entreprenörsskap!

Oscar Jönsson, född och uppvuxen i Malmö någon gång i slutet på 1800-talet, fick 9 barn. Ett av barnen, Bertil Oscarsson, var en driftig pojk som genom slit och skicklighet blev en lysande murarmästare. Genom sitt ihärdiga arbete tog han tillsammans med sin bror över AB Fabriksskorsten som var specialiserade på murningsarbeten på höga byggnader. De blev vida kända för sitt arbete och fick uppdrag över hela landet.

I mitten på 1950-talet skulle det uppföras ett 58 meter högt vattentorn i Örebro, senare mer bekant som Svampen. Ett vattentorn, innovativt i konstruktion och design, som uppfördes med unik teknik för sin tid. Här var Bertil med som en viktig kugge i uppförandet. Under åren som Bertil hade uppdrag i Örebro fick han en son, Håkan Oscarsson. Eftersom Håkan växte upp i Örebro valde han att stanna kvar när pappa Bertil och övriga familjen flyttade tillbaka till Skåne. Håkan ärvde sin fars entreprenöriella gener och startade en med tiden lyckosam elfirma, Oscarssons El, som såg dagens ljus 1969. Håkan fick i sin tur en son, Tony Oscarsson, som växte upp med entreprenörsskapet pulserande i blodet. 1989 tog han över pappa Håkans elfirma. Långt senare, en regning kväll i november 2012, satt Tony med grannen och samtalade. Som kreativa entreprenörer insåg de att de kommit något riktigt spännande på spåren, så spännande att de faktiskt skissade ned sina tankar på en servett. Förvisso bara några streck, men det är faktiskt det som är fröet till myOffice. Tony kunde inte släppa tanken. Och genom grannen fick han ett erbjudande från Gustavsviks Intressenter AB, att förvärva en tomt vid Stenbackevägen i Örebro. Tony blev eld och lågor och anlitade arkitekter som gjorde ritningar på löpande band för att tillfredsställa stadsbyggnadskontoret. Efter ett otal ritningar, tre bygglov och fyra år senare var allt godkänt.

Första spadtaget togs under pompa och ståt en kall dag i december 2016. Strax efter, under jul- och nyårshelgerna är Tony och fru Anna med sonen Douglas i USA som deltar på ett träningsläger för duktiga juniorer i amerikansk fotboll. På lägret träffar Tony en annan förälder från Sverige som har erfarenhet av ett liknande projekt som myOffice. Med dennes hjälp föll de sista bitarna på plats. Framförallt fick Tony insikt om styrkan av co-working och hur det ska utveckla projektet hemma i Örebro. Två av alla råd han fick satte lite djupare spår i arbetet. Det ena var att åka till Miami för ett studiebesök på the LAB Miami där co-working-konceptet är etablerat fullt ut. Det andra rådet var, som den andre föräldern uttryckte det: ”Tony, gör precis tvärtom än den snålaste fastighetsägaren du känner”. Bättre råd kunde Tony knappast fått – under våren 2017 klarnade allt och han såg helheten med myOffice. Och det märks när man kommer dit, de lever som de lär med myGIFT som är en bärande del i myOffices DNA, där GIFT står för Generositet, Innovation, Flexibilitet och Tillväxt.

Arbetet med huset fortskrider, sakta men säkert med grund, väggar och tak. Slutligen, under sommaren 2018 är färg, lister, digital utrustning och all inredning på plats. Huset är redo för att tas i bruk. Den som får lyckan att bli den första medlemmen är Håkan Jacobsson. Efter honom står en kö av intresserade entreprenörer och företag som Inkubera, Freebo, Pilotage för att nämna några. Huset fylls på och i slutet av 2019 finns det bara lediga LAB-medlemskap medan alla STUDIO-medlemskap är slut. Även om det i skrivande stund närmar sig fullt på medlemskapen är det nu arbetet börjar – huset ska sjuda av liv med events, föreläsningar, nätverkande och affärer – ett enda fyrverkeri av co-working i världsklass. Men Tony stannar inte här, ser han några år framåt finns det sju stycken myOffice hus till runtom i Sverige. Nummer två är redan på projekteringsstadiet. Här står det inte still …

I sann myOffice-anda stöttar myOffice organisationen ”Bottle School Project”. För varje hus som myOffice bygger, bygger myOffice även en skola någonstans i världen där det saknas resurser. I första hand har myOffice bidragit med pengar – men de har även varit med i själva byggandet. Därför var Tony och Anna med och gjorde sin del av det tunga arbetet i Guatemala där skolan byggdes. Cirkeln sluts, har man gener från en farfar som var murarmästare blir det självklart en gedigen insats när man ska bygga – oavsett om det gäller en skola i Guatemala eller ett coworking-hus i Örebro. Så kan det gå när entreprenörskap går från generation till generation.

myOffice hittar ni mellan Gustavsviks badplats & centrum i Örebro

myOffice är strategiskt placerat med centrala Örebro inom ett kort promenadavstånd där man bl.a. finner Södra station, Conventum och Hjalmar Bergman-teatern.

Omgivet av en bred variation av restauranger och i direkt anslutning till Gustavsvik – norra Europas största badanläggning med både pooler inomhus och utomhus, äventyrsbad och ett hälsocenter. Alldeles i närheten ligger Good Morning Örebro hotell. I närheten finns också Örebro City Golf & Country Club med två banor, samt Backahallen som erbjuder tennis, badminton, squash och padel.