Välkommen till myBlog!

Nyheter och intressanta inlägg från medlemmarna på myOffice.

På myOffice händer det grejer hela tiden. Här kan du ta del av nyheter, artiklar om medlemmar, händelser på myOffice och evenemang! 

Leta rätt på den kategorin som intresserar dig och ta del av innehållet.

Samarbeten i andra städer

Samarbeten i andra städer

Coworkingen i Sverige har formligen exploderat under det sista året. Allt fler företag väljer just detta sättet att lösa sitt behov av kontorslokaler. Det är både flexibelt, lönsamt och praktiskt.

Som medlem hos myOffice hare du många fördelar, men den kanske absolut största och bästa fördelen för dig som reser mycket är det samarbete som finns över i princip hela Mellansverige. Detta samarbete omfattar coworking i städer så som Uddevalla, Eskilstuna, Västerås, Göteborg, Skövde och Karlstad och fler städer är på väg sin i detta samarbete.
Ponera att du kommer att befinna dig i Västerås under en dag och behöver en plats att sitta och arbeta på. Då kontaktar du B26 och säger att du kommer att befinna dig hos dem mellan klockslaget till klockslaget. Då vet de att du är på väg dit.
Vid ankomst visar du upp ditt medlemskort hos myOffice och presenterar dig.
Kan det bli enklare?
Samma sak om du har en affärspartner på väg in för ett besök från Eskilstuna och Valvet. Du säger till i receptionen vem och vilket företag. Och personen har en plats att nyttja under den dagen.

Fredagsfrukost på myOffice

Fredagsfrukost på myOffice

Sista fredagen varje månad är det Fredagsfrukost och möte på myOffice. Här presenteras nyheter och så får en medlem fem minuter på sig att presentera sig och sitt företag.

Thomas och Tony är de som leder mötet och för att kunna deltaga på Fredagsfrukosten anmäls detta en dag innan till Anna i receptionen. Frukosten består av en macka med kaffe. Just denna fredag var det Catrine Stolt från Stolt Utveckling som fått fem minuter på sig att presentera sig och sitt företag. Catrine är konsult inom förändringsledning, främst i områdena ledarskap, ledningsgrupper och team. Hon har, i olika former, jobbat i mer än 30 år med människors utveckling. Hon får ledare och team att bli bättre på att kommunicera och samarbeta samtidigt som hon får människor att ta hand om sig själva, sin hälsa och sitt välmående för att därigenom kunna gå från punkt A till punkt B och nå sina mål. Hennes stora passion är att få vara med och bidra till att frigöra potentialen hos individer, företag och organisationer. Catrine drivs starkt av sina värderingar och strävar hela tiden efter att utveckla sig själv som människa och i sin profession.

Detta märktes mer än väl i hennes presentation.

Är du intresserad av att prata om dig och dit företag på en av de kommande Fredagsfrukostarna?

Anmäl intresse för detta hos Anna i receptionen.

Pinklish Food Truck

Pinklish Food Truck

Varje torsdag hittar du Pinklish Food Truck hos myOffice. Om du är sugen på smakrik mat med en liten annorlunda touch – då har du hittat helt rätt.

Historien om Pinklish Food Truck är även historien om två kockar med en dröm om att få sprida matglädje i form av street food och egna kryddmixer. Rebecca och Linda som driver Pinklish Food Truck kommer att stå utanför myOffice varje torsdag. Och varje vecka serveras smakrika matlådor för 85 kronor. Det kommer även att erbjudas en soppa för 75 kronor. Om du inte redan har testat – gör det!
Det här är lunchmat med en touch utöver det vanliga. Den soppa, med nudelbas, som undertecknad testade var kryddig, men inte så kryddig att det fick de svenska smaklökarna ur balans. Här pratar vi en kryddighet som sakta komma smygande och som gav en angenäm smakupplevelse. Och en kall dag, som den dag då soppan åts, passar detta alldeles utmärkt.

Marsipanens dag

Marsipanens dag

Marsipan har inte alltid ansetts vara en sötsak. Domedagsprofeten Nostradamus lär ha sagt följande: ”Den kan användas som medicin, men är god att äta när som helst”.

Tillverkning av marsipan har kunnat spårats till 700 år f.Kr och då var sötningsmedlet honung istället för socker. Till Sverige kom marsipanen i början av 1500-talet och den såldes då främst på apotek och som läkemedel mot förstoppning och impotens. i januari firas marsipanens dag och givetvis serverades det marsipan och kaffe i loungen hos myOffice. Det blev till och med en tur runt i huset med den marsipan som inte åts på plats i loungen. Nu prata vi lyx – marsipanbitar serverade direkt vid skrivbordet och på respektive vånings fikaplats.

Glöggmingel i loungen

Glöggmingel i loungen

Kaffe, pepparkakor och två sorters glögg fanns det att njuta av under myOffice glöggmingel.

Utanför fönstren för ingång till myOffice, och reception med lounge, blåste det kalla vindar denna dag. Och en och annan snöfingla kunde ses dala sakta ner mot marken. Vad passar då bättre än en kopp glögg med tilltugg att värma sig med?
Pepparkakorna, med eller utan ädelostcreme, gick åt i en svindlande fart. Samma sak gällde glöggen. Detta inbjöd både till informella samtal och mingel i största allmänhet.
Hål utkik på nästa evenemang hos myOffice.

Oktober månads vinnare korad

Oktober månads vinnare korad

Det lönar sig att tipsa och presumtiva medlemmar för myOffice. Detta gjorde Emil Ljung och fick utväxling på sitt tips genom en egen coworkingplats, en middag för två, en kväll med bubbel i relaxen och en helg med fri tillgång till Teslan.

–Jag visste att Proteinbolaget sökte nytt kontor och då tipsade jag om myOffice, säger en glatt överraskad Emil Ljung.
Platsen vi ses på är direkt utanför ingången till myOffice. Emil är tillsagd att infinna sig nykter och med körkort och det är något förvånad Emil som dyker upp. När sedan Tony Oscarsson börjar lämna över en present efter den andra så åker även hakan på Emil allt länge ner.
När en konfettibomb till sist briserar och sprider tusentals metallglittrande pappersremsor över honom och Teslan vet inte Emil riktigt vart han ska ta vägen och skrattar glatt åt hela upplevelsen.
Nyckar överlämnas för Teslan och en snabb körinstruktion med Tony som bisittare genomförs med en kort tur på E20.
–Å jisses vad den här bilen går. Har aldrig kört något liknande. Riktigt kul måste jag säga.

MyOffice är nu coronasäkrat

MyOffice är nu coronasäkrat

Alla konferensrummen hos myOffice är nu coronasäkrade helt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Handsprit finns i alla rummen och även vid in och utgången till myOffice.

Att pandemier slår mot mänskligheten är snarare regel än undantag. Det har hänt förut med exempel som julianska pesten, digerdöden, Spanska sjukan och nu Covid-19. Vi har pratat med Göran Karlsson, professor och förutvarande ÖNH-specialist vid Sahlgrenska sjukhuset.
Senaste gången mänskligheten utsattes för något liknande var mot slutet av Första världskriget då Spanska sjukan härjade. Polioepidemin på 50-talet var mer avgränsad och inte direkt någon pandemi, även om det även då handlade om virus.
–I början sas det att Covid-19 var en virussjukdom som inte drabbade människan, men sedan började det strömma in rapporter från Kina om att det vara något helt annat, säger Göran Karlsson när vi samtalar om pandemin.
–Jag har sysslat med infektionssjukdomar större delen av mitt yrkesverksamma liv och har ett väl utvecklat nätverk som vi i viss mån har kunnat kontakta. Gruppen har noggrant följt myndigheternas rekommendationer.

Hur farligt är detta virus?
–Coronavirus i sig är inget nytt. Men nu handlar det om ett nytt virus i den familjen. Av vanliga förkylningar är cirka 25 procent coronarelaterade. Det nu aktuella coronaviruset är mycket nyckfullt på så sätt att vissa smittade inte blir sjuka alls medan andra avlider. Vissa måste behandlas i respirator i flera veckor, vilket är oerhört påfrestande för kroppen.

Hade man kunnat agera annorlunda från Folkhälsomyndigheten?
–Den här pandemin är långt ifrån över. Vi har inte facit än och kommer inte att ha det inom det närmaste året. I Sverige har vi nu över 5 800 bekräftade dödsfall. Det är naturligtvis tragiskt, men man skall komma ihåg att vi i Sverige har vi ett säkert och omfattande regelverk för hur vi dokumenterar våra dödfall, vilket skiljer oss från många andra länder. Därför är det svårt, näst intill omöjligt, att jämföra dödstalen mellan länder. Utvecklingen för hur det kommer att se ut i höst kommer att bestämmas de kommande veckorna. 

Och för oss i Sverige? 
–Om vi klarar oss från en större andra våg och om det kommer ett vaccin i början på 2021 kan vi i bästa fall återgå till något som liknar normalläge under kommande vår. Vi vet inte hur effektiva de vacciner som utvecklas är. Det pågår mer än 170 projekt just nu. Vi vet inte heller om det kommer att krävas en eller flera doser av vaccinerna. 

Vad är värsta scenariot?
–Allt beror på vad som händer ute i världen. I USA håller antalet avlidna på att plana ut, men det ökar i Sydostasien, i Indien, Bangladesh. I länder med mycket folk och låg socioekonomisk status. Detta påverkar även oss i Sverige. Det kommer sannolikt att ta flera år innan pandemin är, så att säga, helt över. Vi måste följa myndigheternas riktlinjer, men det är främst den enskildes ansvar att sköta social distansering och handhygien. 

Rabatterna som ger pengar kvar

Rabatterna som ger pengar kvar

Bild: Pxhere

Som medlem hos myOffice ingår inte enbart kaffe och en lösning för företagets kontor. Till avgiften är det även knutet ett antal rabatter hos företag och samarbetspartners.

Tänk en middag med familjen på en av Örebros bättre restauranger. Mmm… sånt sliter och känns även i den största av plånböcker. Men att äta gott och att umgås med familjen hör till livets goda sidor och hämnar absolut i facket för det som brukar kallas livskvalitet. 
Att få upp till 20 procent rabatt på maten tillhör snarare regel än undantag för den som är medlem hos myOffice. Och då känns nästan den där taxiresan hem efter restaurangbesöket som gratis. Eller hur?
Rabatterbjudandena rör givetvis mer än mat. Här finns allt från bilar till glasögon, juristhjälp och försäkringar.
Varför inte nyttja det som redan idag finns knutet till ditt medlemskap? Ett par terminalglasögon, några middagar, en skönhetsbehandling, en bukett blommor och en ny bil och du har garanterat fått mer i rabatt än vad ditt medlemskap har kostat dig innevarande månad. 

Några av de företag med rabatter för medlemmar hos myOffice

 • Newness. Bondegatan 9. 20 procent rabatt. Skönhetssalong med fillers, botox, ögonbryn och ögonfransar.
 • Amano. Stallbacken. 20 procent på maten. En restaurang som smakmässigt för dig till Toscana.
 • Am juristbyrå. 20 procent rabatt och fri rådgivning.
 • Audi. Tio procent på bilar och tillbehör. Kontakt: Marcus Wetterberg.
 • Backahallen. 20 procent på lunchen, vardagar 11-14.
 • Bishop Arms. 20 procent på maten.
 • Blomsterboden. Tio procent vid ett köp.
 • M Bilar Group. Tio till 20 procent rabatt beroende på bilmodell. Kontakt: Mattias Carlsson.
 • Good Morning Hotel. Frukostbuffé 08.00 – 10.00 för 75 kronor. Ordinarie pris 100 kronor. Uppge i receptionen att du kommer från myOffice för att få rabatt.
 • Hälls konditori. Tio procent på mat och fika.
 • Kitchen & Table. 20 procent på maten.
 • Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog. 20 procent på maten för ägaren av myOfficekortet. Gäller inte för hela sällskapet.
 • Nordenfrost. 15 procent på alla profilkläder.
 • Optique. 15 procent rabatt på terminalglasögon.
 • Örebro Ölhall. 20 procent rabatt på maten.
 • Slottskällaren. 20 procent på maten.
 • STÅ – Pintxos & Vänner. 20 procent på maten.
 • Volvo Rejmes. Tio procent på nybil samt varierande erbjudande på begagnat. Kontakt: Victor Barkestam.

Totalt finns mer än 61 rabatterbjudanden knutet till medlemskortet. Läs mer i myOffice app.

Med Teslan på långtur

Med Teslan på långtur

De fossila bränslena är på väg att ersättas av andra drivmedel. Ett av dessa är el, men hur är det att färdas med elbil på motorväg? Vi tog därför Teslan, som är bokningsbar för alla medlemmar, på provtur från Örebro till Uppsala.

Det brukar pratas om laddångest i samband med elbilar. Det vill säga att ständigt ha ångest över att kraften i elbilens batteri inte ska räcka och på så sätt bli stående längs vägkanten, oförmögen att ta sig någonstans utan bärgningsbil.
Det går liksom inte att ta reservdunken och promenera till närmaste mack för att hämta mer elkraft. Inte med dagens teknik i varje fall.
Dagens biltur löd därför Uppsala tur och retur Örebro. Ett möte och så hem.
Skulle det fungera?
Det är nämligen så att elbilar drar mer energi ju snabbare man kör och kör man nästan uteslutande på motorväg så sker det heller ingen återladdning av batteriet så som det gör vid stadskörning där bromskraften återladdar. Till skillnad mot bensin- och dieselbilar drar elbilen därför mindre kraft vid stadskörning än på motorväg,
Så är det och det går liksom inte att göra så mycket åt. Den Tesla som vi lånade drog dessutom tre kilometer kraft för två kilometer körning på motorväg. Minst.

Uppsala – Örebro tur och retur är en resa på ungefär 36,5 mil, vilket totalt tar lite drygt fyra timmar att köra.
Batteriet var nästan fulladdat vid avfärden från Örebro. I det här fallet är den Tesla som finns att boka för alla medlemmar, och som vi lånat, ett par år gammal och hade ett batteri för drygt 40 mils färd. Bilen kan även laddas gratis vid Teslas laddstationer med så kallad Supercharging. I och med årsmodell 2020 är denna funktion borttagen. Tesla har nämligen insett att de 20 000 kronor som läggs på utbyggnaden av infrastrukturen med Supercharing per såld Tesla inte räcker till. Nu går även överskottet på elförsäljningen till utbyggnad. Supercharging finns idag i Arboga, Enköping och Uppsala på den sträcka vi färdades. Inte i Örebro och Västerås.
Vår bil var alltså en Tesla 85D Performance.
Efter att ha passerat Västerås inser jag att kraften i batteriet INTE skulle räcka från Uppsala till Enköping på tillbakavägen. Därför blev det ett stopp hos Superchargingen i Enköping. En macka och kaffe fick det även bli på Dinners. Efter 40 minuter var batteriet åter uppe i cirka 80 procent av full kapacitet.

Uppsala klockan 11.30, parkering, möte, klart för avfärd vid 20.30. Ska jag stanna igen i Enköping och ladda? Njae… jag testar Uppsalas Supercharging vid Fullerö Backe cirka tre kilometer norr om Uppsala. 
Det är sagt att alla dessa Superchargers ska placeras i närheten av platser där det går att fika och äta mat. Fullerö Backe är platsen som Gud bokstavligen glömde. Och det flera gånger. Här finns en obemannad Ingomack, någon form av cateringfirma som stänger tidigt och inget annat. Dessutom ville Teslans batteri ha 50 minuter för att nå full kapacitet. Räddningen blev SVT:s dokumentär om artisten John Holm som sågs via iPhone. Så nu var den totala laddtiden upp i en timma och 30 minuter. Åter mot Örebro. 

Att köra en Tesla är en körupplevelse. Något annat är nästan helt otänkbart. Föraren sitter i en stol som är ett mellanting mellan Chippendalesfåtölj och sportbilsdito. Och det är otroligt lätt att köra alldeles på tok för fort eftersom det är noll och intet motorljud.
Lagom vid Arboga var det dags för en paus. Gaspedalsfoten började krampa och en kaffe med cheesburgare på McD blev botemedlet. Supercharging i 30 minuter.

Hemma i Örebro vid 00.30. Sa jag att resan mot Uppsala startade 08.30? Och mötet började 13.00?Slutsats: Vid långfärd med elbil kräver det att du har gott om tid. Räkna med ytterligare minst halva restiden i laddning. Det vill säga åker du två timmar – räkna med ytterligare minst en timma för laddning. Nu är detta en Tesla som är några år och utvecklingen av batterier går stadigt framåt och den sista laddningen i Arboga hade egentligen inte behövts göras för att kunna ta sig hem till Örebro. Det var mest en vilopaus med laddning… av andra ”batterier.

Co-working – det nya sättet att arbeta

Är du ensamföretag? Saknar du arbetskamrater? Består ditt nätverk och samtalspartner endast av kaffebryggaren på jobbet? Då kanske co-working är något för dig.

Fenomenet med co-working har formligen exploderat under de senaste åren. Enkelt förklarat handlar det om att företagare samsas om yta och service så som kaffemaskin, wifi och kanske även reception och mottagning av kunder.
Känner du som medlem på myOffice igen dig? Det är just det här som myOffice handlar om – co-working.

Hur definieras på begreppet co-working?
Enligt Helio.se inbegriper co-working detta: 

 • Du delar ytor med andra företag.
 • Det sociala nätverket är viktigt.
 • Kontoret eller platsen kommer nyckelfärdigt med möbler.
 • Service ingår, vilket kan vara städning, kaffe, wifi, skrivare, posthantering, gym och liknande.
 • Generösa gemensamma ytor där du kan välja att sätta dig på olika platser varje dag beroende på om du har ett möte, behöver tyst omkring dig eller mer livligt.

Och grundtanken med co-working är att du inte ska behöva låsa upp dig i långa kontrakt. Speciellt när du är ett mindre bolag eller ett snabbväxande bolag som inte vet vad som händer de närmaste 12–24 månaderna. Ett försvenskat begrepp för co-working är kontorskollektiv.

Co-working historik
Co-working som fenomen uppstod som en trend i Kalifornien under slutet på 90-talet och tidigt 2000-tal när människor valde att dela kontor för att det var billigt och praktiskt, men också för att det blev en roligare att plötsligt ha kollegor att dricka kaffe eller samarbeta med om du var frilansare.
Från början skedde co-working (som det inte kallades förrän senare på 2000-talet) i informella sammanhang när någon hade lediga platser på ett kontor som hyrdes ut, eller att någon hittade ett rivningskontrakt som flera personer gick ihop och delade. Under de tidigare åren var det framförallt frilansare eller mindre bolag som valde att sitta tillsammans i co-working spaces, och ofta från tech/startup-världen eller personer som jobbade med media och reklam. Vilket som exakt var världens första co-working space finns det många sanningar om, men bland annat nämns C-space i Berlin runt 1995 som då kallade sig “Hackerspace”. Bland de tidiga märktes också Oberholz i Berlin och 42 West 24 i New York. De som däremot var en av dem som tog co-working från obskyrt fenomen till mainstream var Brad Neuberg med sitt ”San Francisco Co-working Space” som senare blev The Hat Factory.*

*Fakta om co-working lånad från Helio.se

Power for Business. myOffice.